Gilla Flugfiskaren på facebook

torsdag 16 september 2010

Flugströmmen

Fin natur omringar flugströmmen och svamp i massor fanns det.

Idag har jag och Micke spenderat dagen i Harasjömåla och flugströmmen.
Uppstigning kl 6.00 för att komma ner i hyfsad tid, kan inte minnas sist jag var uppe så tidigt. Är verkligen ingen morgonmänniska.

Vi möttes av ett riktigt ruskväder med regn och blåst. Det vara på med regnjackan och ut o tackla regnet det skulle ju inte stoppa en när man tagit sig ända till Harasjömåla och lagt en förbaskat mycket pengar för att få fiska där. Regnet avtog så småningom och solen tittade fram emellanåt. Vi började fiska lägst upp vid "pumparna". Där fullkomligt kryllade av det stora och feta regnbågar. Kunde se säkert 4-5 st som simmade omkring. Tyvärr så skulle de visa sig att fisken nästan var helt ointresserad och inte gjorde minsta tecken på att ta flugan som man serverade framför munnen på dem. Min boobie fluga lyckades reta upp en fisk åtminstone men den högg aldrig, följde efter flera gånger men inga hugg. Vädret skiftade med jämna mellanrum från sol, regn och storm. Diskuterade detta med en annan fiskare som inte heller hade haft någon större lycka om det kanske kunde vara på det skiftande vädret som bågarna inte var på hugget. För det var likadant på hela sträckan med fiskar som man tydligt såg men inte ville ta våra flugor.

Till slut så satt iaf första regnbågen, kastade ett kast snett över en strömmande parti uppe vid pumparna med en tjecknymf som gav utdelning. En pigg fisk som visade fina hoppkonster innan vi kunde landa en grann 2 kilos båge.

Dagen fortsatte med trögt fiske och vi vandra säkerligen 4 gånger upp och ner på hela sträckan, något som jag nu känner i vader och fötter.

Runt 17 tiden kände vi oss nöjda och glada och skulle bege oss hemåt då en av de andra fiskarna stoppar oss och "skäller" ut oss eller försöker läxa upp oss. Han tyckte tydligen att vi hade hängt alltför länge uppe vid pumparna och tyckte vi borde kolla reglerna bättre och använda rotaionsystemet. Om denna herren hade haft lite koll så hade han kanske sett att vi lämnade stället 4 ggr för att gå sträckan ner och tillbaka. Har väldigt sällan stöt på fiskare som är otrevliga och tycker det var väldigt onödigt att tjafsa med oss om detta. Förutom detta var det iaf en kanondag och skönt att komma iväg o svinga med flugspöet igen.

Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar