Gilla Flugfiskaren på facebook

torsdag 24 mars 2011

Flugpremiär 2011

Då var årets första flugfiske tur avklarad.
Det blev en tur mer far till Flugströmmen i Harasjömåla. Man kan tycka vad man vill om put and take fiske, självklart så är det roligare om möjligheten finns till att fiska i vatten med vild fisk men i brist på sådana så är det inte helt fel med en sväng till put and take vattnet.
Vi fick iaf en bra dag med härligt väder lite taskiga vindbyar bitvis men en härlig vårdag med sol och forsande vatten. Det är fortfarande väldigt kallt vatten och fisken står på djupt vatten så spöna var laddade med sinktiplina och snabbsjunkande tafs. Jag tacklade upp med en haröra och fick relativt snabbt på ett hugg och första fisken var krokad. Ganska pigg fisk i bra kondition med riktigt fina och hela fenor inte alls en sådan båge som man ofta ser i put and take vatten. Förmodligen har den simmat en längre tid i strömmen.

Dagen flöt på i snabbt tempo och efter middag i form av pizzabullar och kaffe, för övrigt är pizzabullarna utmärkta att ha med sig på en sådan här tripp och det är givetvis min kära sambo som fixar denna lyx åt oss, slänger upp ett recept på dom så småningom.
Fisket gick under eftermiddagen väldigt trögt, men till slut efter många flugbyten och tafsbyten så högg det på en vit wolly bugger (grymt bra regnbågsfluga). Grymt stark fisk som inte visade sig förens efter 5 min och efter ytterliggare 5 så började den tröttna.

Såg ut att vara en av de riktigt stora bågarna i strömmen och efter hoppat in till land (stod ute på en sten i strömmen) för att hämta håven och fortsätta hålla linan spänd så var det bara dags för att håva in den och sekunden innan jag skall håva in fisken släpper flugan och fisken är tappad.
En aning besviken så fortsätter jag med fiskandet men inga fler hugg blir det, men det var en härlig dag, bra fiskesällskap och härligt att få komma ut och blöta flugorna igen.

Skitfiske!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Förresten så ser ju bloggen riktigt bra ut nu!

    SvaraRadera
  2. Absolut!
    Ja jag är rätt nöjd med den :)

    SvaraRadera