Gilla Flugfiskaren på facebook

tisdag 15 mars 2011

Månadens Fluga



Månadens Fluga - Mars
Fjädermyggpuppa

Denna flugan finns det många olika varianter och bindtekniker för men detta är den jag använder oftast. Mönstret är den varianten som jag sett Johan Klingberg använda med "cheeks" på sidorna av throaxen. Även Lennart Bergqvist variant är en jag använder mycket.
Fjädermyggpupporna avänder jag främst för regnbågsfisket men även en del harr har fastnat för dessa väldigt lättbundna och effektiva flugor.

Krok: 12-16
Tråd: Svart
Ribb: Röd koppartråd
Throax: Påfågelherl
Cheeks: grön floss
Huvud: Vit polygarn

I övrigt börjar fiskesäsongen dra igång nu, var inne och handlade en snabbsjunkade tafs idag hos den lokale sportfiskehandlaren i Kalmar. Blev ju såklart en del fiskesnack och nu till helgen så är det premiärfisket i Hossmoån verkar som jag missar det i år, årskort måste lösas för de första två veckorna så jag kommer att satsa på att vara där efter de första två veckorna och ta tag i tvåhandsflugfisket på allvar. Förutsättningar verkar lovande och det tros vara en hel del öring i ån, låter spännande.
Nästa vecka drar jag iväg ner till flugströmmen för att lufta flugspöet för första gången i år, skall bli mycket trevligt!
Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar