Gilla Flugfiskaren på facebook

fredag 30 augusti 2013

Fiskedagbok

Idag dök det upp en paket i brevlådan innehållandes en fiskedagbok.  Den skall användas flitigt framöver. Jag vann den i en tävling som den eminenta bloggaren Therese Lundin hade på sin blogg.
Passa på att kika in på hennes blogg, mycket fina foton, intervjuer och fiskeberättelser.

http://www.fisheco.se/blogg/flickslandan/

torsdag 29 augusti 2013

Biblan

Det har varit lite fiske på sistone och mycket jobb, till nästa blir det ändring på det då jag har en veckas semester med en fisketur till Flugströmmen inplanerad.

Jag måste slå ett slag för biblioteket och deras fina utbud av bra böcker och även filmer numera inom flugfiskeområdet. De senaste dagarna har jag lånat friskt och sett bl a Johan Klingbergs "Stilla Vatten" en trevlig film med bra tips framförallt för nybörjaren men en hel del som även den erfarne kan dra nytta av. Så besök era bibliotek och se vad som finns, oftast finns det en hel del guldkorn bland hyllorna.



fredag 16 augusti 2013

Flugfiske-VM

Igår visades första avsnittet av årets flugfiske-vm. Det kommer att gå varje kväll på tv4sport fram tills söndag om jag inte minns fel. Jag personligen tycker inte det är så jättespännande att dra upp så mycket fisk som möjligt, men en av tankarna med flugfiske vm är väl också att sprida sporten, framförallt till de yngre vilket är bra. Dock som sagt är det inget jag skulle vilja hålla på med då flugfisket för mig mer handlar om meditation, upplevelsen och kamratskap, inte att fånga flest och störst fiskar.

Fisket för min egen del har varit ok då jag varit i Runtorp två gånger senaste veckan varav en bomrunda och en kväll med riktigt trevligt torrflugefiske. Den största fisken drog iväg på en rejäl rusning och tömde både fluglina och större delen av backingen på rullen och bjöd upp till en riktig fight trots de varma temperaturerna i vattnet. Fisken landades och återutsattes med uppskattad vikt på 3 kg. Fisken högg på en egen variant av en kläckare, som funkade kanon denna kvällen. Bindbeskrivning kommer på detta mönstret.

Skitfiske på er!

fredag 2 augusti 2013

Spent Spinner - Variant

Detta är en fluga som jag haft mycket bra fiske med efter framförallt regnbåge. Den är mycket enkel att binda, endast två material polygarn och dubbing. Flugan imiterar en död slända och är ett lätt byte för fisken.

Krok: Strl 14
Kropp: Svart fly-rite
Stjärt: VIt polygarn
Vingar: Vit polygarn