Gilla Flugfiskaren på facebook

torsdag 24 mars 2011

Flugpremiär 2011

Då var årets första flugfiske tur avklarad.
Det blev en tur mer far till Flugströmmen i Harasjömåla. Man kan tycka vad man vill om put and take fiske, självklart så är det roligare om möjligheten finns till att fiska i vatten med vild fisk men i brist på sådana så är det inte helt fel med en sväng till put and take vattnet.
Vi fick iaf en bra dag med härligt väder lite taskiga vindbyar bitvis men en härlig vårdag med sol och forsande vatten. Det är fortfarande väldigt kallt vatten och fisken står på djupt vatten så spöna var laddade med sinktiplina och snabbsjunkande tafs. Jag tacklade upp med en haröra och fick relativt snabbt på ett hugg och första fisken var krokad. Ganska pigg fisk i bra kondition med riktigt fina och hela fenor inte alls en sådan båge som man ofta ser i put and take vatten. Förmodligen har den simmat en längre tid i strömmen.

Dagen flöt på i snabbt tempo och efter middag i form av pizzabullar och kaffe, för övrigt är pizzabullarna utmärkta att ha med sig på en sådan här tripp och det är givetvis min kära sambo som fixar denna lyx åt oss, slänger upp ett recept på dom så småningom.
Fisket gick under eftermiddagen väldigt trögt, men till slut efter många flugbyten och tafsbyten så högg det på en vit wolly bugger (grymt bra regnbågsfluga). Grymt stark fisk som inte visade sig förens efter 5 min och efter ytterliggare 5 så började den tröttna.

Såg ut att vara en av de riktigt stora bågarna i strömmen och efter hoppat in till land (stod ute på en sten i strömmen) för att hämta håven och fortsätta hålla linan spänd så var det bara dags för att håva in den och sekunden innan jag skall håva in fisken släpper flugan och fisken är tappad.
En aning besviken så fortsätter jag med fiskandet men inga fler hugg blir det, men det var en härlig dag, bra fiskesällskap och härligt att få komma ut och blöta flugorna igen.

Skitfiske!

tisdag 22 mars 2011

Gustavsfors

Har skummat igenom en massa intressanta och tänkbara fiskeplatser och har fastnat för Gustavsfors.
Har aldrig varit där men det verkar vara en trevligt fiskevatten med inplanterade regnbågar och öringar och tydligen skall det finnas inplanterad harr där ?
Det ligger dessutom relativt nära så att man kan köra dit under en dag.

Är det någon som har erfarenhet av detta vattnet och dela med sig får ni gärna maila mig eller lämna en kommentar.


Skitfiske på er!

fredag 18 mars 2011

Lite nya flugor


Igår blev det lite nya flugor till flugasken inför flugströmmen, har kommit in i ett riktigt bindstim och tycker det är riktigt roligt att binda igen men fiskesäsongen börjar dra igång och det gör nog sitt.
Nu är det mest stora streamers med starka färger och fjädermyggpuppor som gäller.

För alla med årskort i Hossmoån! Imorgon är det premiärfiske hoppas ni få ett riktigt skitfiske med mycket öringar!


Skitfiske!

tisdag 15 mars 2011

Månadens Fluga



Månadens Fluga - Mars
Fjädermyggpuppa

Denna flugan finns det många olika varianter och bindtekniker för men detta är den jag använder oftast. Mönstret är den varianten som jag sett Johan Klingberg använda med "cheeks" på sidorna av throaxen. Även Lennart Bergqvist variant är en jag använder mycket.
Fjädermyggpupporna avänder jag främst för regnbågsfisket men även en del harr har fastnat för dessa väldigt lättbundna och effektiva flugor.

Krok: 12-16
Tråd: Svart
Ribb: Röd koppartråd
Throax: Påfågelherl
Cheeks: grön floss
Huvud: Vit polygarn

I övrigt börjar fiskesäsongen dra igång nu, var inne och handlade en snabbsjunkade tafs idag hos den lokale sportfiskehandlaren i Kalmar. Blev ju såklart en del fiskesnack och nu till helgen så är det premiärfisket i Hossmoån verkar som jag missar det i år, årskort måste lösas för de första två veckorna så jag kommer att satsa på att vara där efter de första två veckorna och ta tag i tvåhandsflugfisket på allvar. Förutsättningar verkar lovande och det tros vara en hel del öring i ån, låter spännande.
Nästa vecka drar jag iväg ner till flugströmmen för att lufta flugspöet för första gången i år, skall bli mycket trevligt!
Skitfiske på er!

onsdag 2 mars 2011

Flugaskar

Har några stycken flugaskar kvar sedan jag och några vänner hade ett UF-företag på gymnasiumet. Vi gjorde flugor och sålde i exklusiva träaskar. Vi vann faktiskt pris för bästa produkt och bästa monter i den regionella mässan och fick 2:a pris i bästa produkt i den nationella tävlingen.
Nu är det iaf så att jag har en del askar över och tänkte jag kunde sälja några av dem, kommer inte att kunna använda alla iaf. Hade tänkt mig kring 300:- st.
Maila vid intresse!

Skitfiske på er!